Wat een feest is de lente toch! Helaas is dit niet voor iedereen zo. Al die prachtige bloemen overal en bomen vol bloesems zijn een waar feest voor het oog. Helaas zijn er ook vele onder ons die er met hele dikke, geïrriteerde en jeukende ogen naar kijken. Om nog maar te zwijgen over die loopneus en de overige klachten die het kan geven. Dit alles omdat je last hebt van hooikoorts.

Natuurlijke oplossingen
Er zijn tal van onderdrukkende medicijnen verkrijgbaar, maar hoe fijn is het niet om op een natuurlijke manier de klachten tegen te gaan? Wist je bijvoorbeeld dat de meeste histamine wordt aangemaakt in de huid? En dat als je het immuunsysteem verhoogt, je minder klachten hebt? Het loont nu dan ook extra de moeite goed voor jezelf te zorgen en om o.a. voldoende vitamine C binnen te krijgen. Dit zorgt er op een natuurlijke manier voor dat de histamine verlaagd wordt en de klachten verminderen.

Geteste anti-hooikoortsthee
Er zijn ook tal van kruiden die hooikoortsklachten tegengaan. Zo is het van kamille bijvoorbeeld bekend dat dit heel fijn werkt om de ogen mee te spoelen. Ook het in vele ogen bekende ‘onkruid’ weegbree, hondsdraf en brandnetel doen wonderen voor de snotneus. Al deze kruiden heb ik samengevoegd in een ware anti-hooikoortsthee. Hier mag natuurlijk ook vlierbloesem niet in ontbreken! Dit werd vroeger al veelvuldig gebruikt om hooikoorts gerelateerde klachten tegen te gaan.

Zo heb ik de proef op de som genomen en vorig jaar de thee door verschillende testpersonen met hevige klachten uit laten proberen. En met succes! Op een persoon na heeft iedereen meerdere bestellingen gedaan na de eerste gratis proefpot. De klachten verminderde drastisch en medicijnen werden veel minder geslikt. Ik was zelfs al snel uitverkocht. 🙂
Deze is nu voor €7,95 weer verkrijgbaar in de shop.

Hooikoorts

Naar de shop

Wil je graag wat honing in de thee? Ook dit kun je inzetten om de hooikoortsklachten tegen te gaan. Zo kan het bijvoorbeeld verlichting bieden om honing te gebruiken van een lokale imker. Zo krijg je gedoseerd de stoffen binnen die jou zo irriteren. Op deze manier kun je een bepaalde mate van tolerantie opbouwen.
Via deze site vind je een imker bij jou in de buurt.

Van Top tot Teen in Balans

Wil je vaker een blog met gezondheidsverhogende tips ontvangen? Schrijf je dan hier in.
Wanneer je dit interessant vindt, deel deze blog! 🙂