Waar komt voetreflex vandaan?

Voetreflex is een eeuwenoude geneeskunst die o.a. veel in China, India en Egypte toegepast werd en ook vandaag de dag nog veel beoefend wordt. Omstreeks 1582 werd voetreflex voor het eerst beschreven in het Westen, maar pas sinds 1916 wordt het ook hier door steeds meer therapeuten beoefend.

Plan van aanpak

De eerste keer zal ik een anamnesegesprek bij je afnemen om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van jou en de klachten, maar ook van de mogelijk onderliggende oorzaken hiervan. Aan de hand van deze bevindingen kan er een behandelplan opgemaakt worden. Mocht het zo zijn dat je vrijwel klachtvrij bent, maar graag preventief gebruik wil maken van voetreflex, of dat je gewoon benieuwd bent naar wat dit voor jou kan doen, is dit uiteraard ook mogelijk en zal een behandelplan onnodig zijn.

Effecten van voetreflex

Tijdens een voetreflexbehandeling:

  • Wordt het zelfgenezend vermogen aangespoord
  • Heeft het een reinigende werking voor het lichaam
  • Wordt het immuunsysteem verbeterd
  • Worden de meridianen in balans gebracht
  • Ontstaat lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Worden lichaam en geest in evenwicht gebracht

Klachten opsporen

Door middel van voetreflex kunnen ook nog niet geopenbaarde klachten opgespoord worden en kan voorkomen worden dat deze zich in de toekomst zullen manifesteren in het lichaam. Buiten lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugklachten, spijsverteringsproblemen, hormonale problemen, ontstekingen, enz. kan er ook gewerkt worden met psychische problemen zoals depressies, fobie├źn, angststoornissen, verslavingsproblemen, slaapproblemen, enz.

Wat is voetreflex?