Mijn naam is dus Bonny Carton. Ik ben een zelfbewuste vrouw die midden in het leven staat en voor wie gezondheid, lekker en (h)eerlijk eten een groot onderdeel zijn van het leven. Ook staat plezier maken, positiviteit en genieten van alles wat het leven te bieden heeft, voor mij centraal. Belangrijk is het om de juiste balans hierin te vinden.

Het belang van gezondheid

Al heel mijn leven ben ik geïnteresseerd in gezondheid en voeding. Net voor mijn achttiende, werd het belang van gezond zijn mij nog meer duidelijk. Door een zenuwontsteking was ik geheel verstijfd aan beide polsen en geheel afhankelijk van de zorg van anderen. Aangezien ik veel pijn had kreeg ik medicijnen om deze te onderdrukken. (helaas zonder succes) Hiermee kon de reguliere zorg mij niet verder helpen. Ik moest maar werk gaan zoeken waarbij ik mijn handen niet hoefde te gebruiken. Toen ging ik het zoeken in de complementaire geneeskunde. Dit bracht mij bij een therapeut die mij, tegen verwachting van alle specialisten van de verschillende ziekenhuizen in, weer pijnvrij en van mijn verstijvingen afgeholpen heeft. Dit heeft mijn ogen geopend en mij geleerd dat je altijd naar je eigen gevoel moet luisteren.

Voetreflex

Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in de complementaire zorg. Al vrij snel kwam ik bij de voetreflex terecht, iets wat mij meteen inspireerde en verwonderde wat je allemaal met die voeten kunt. Dit was in 2000, ik vond mezelf toen nog te jong om me met dit soort dingen bezig te houden. Aangezien je niet alleen fysiek veel met de voeten kunt, maar je mensen ook psychisch op weg kunt helpen. In 2010 heb ik de volgende stap gezet en ben ik gestart met de opleiding tot voetreflextherapeut.

Werkervaring

Ik ben ruim 20 jaar in de zorg werkzaam geweest. Van terminale zorg, thuiszorg, gezinszorg naar uiteindelijk kraamzorg. Dit gaf mij veel voldoening, maar toch ontbrak er altijd iets: ik kon niet voldoende doen voor de mensen waar ik werkte.

In de complementaire geneeskunde heb ik het missende stuk gevonden. Namelijk omdat er hier gekeken wordt op een holistische wijze, dus naar de mens als geheel. Zowel de fysieke, psychische en geestelijke aspecten van de cliënt, maar ook de sociale en andere omgevingsfactoren worden bekeken. Tevens worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar naar de oorzaak gekeken van de klacht. Om er zo voor te zorgen dat de symptomen na ‘genezing’ ook wegblijven en niet na een tijdje weer de kop op steken of in een ander gebied tevoorschijn komen.

Verschillende opleidingen

In 2013 heb ik de HBO beroepsopleiding tot voetreflextherapeut bij Sonnevelt Opleidingen afgerond en ben de geleerde vaardigheden steeds meer in praktijk gaan brengen. In 2015 wilde ik mij nog verder verdiepen in de rol van voeding bij het genezingsproces en heb ik mij tot detox coach geschoold. Meerdere cursussen en workshops heb ik gevolgd en uitgeleerd ben ik nooit.
Momenteel ben ik bezig met de vierjarige HBO opleiding tot psychosociaal therapeut bij Wielwerk. De unieke Wielwerkmethode® geeft nog meer verdieping in alles wat ik al doe met de natuur als leidraad.

In mijn praktijk kijk ik naar de mens als geheel en hoe je op een natuurlijke manier weer in balans kunt komen. Ik werk vanuit Haarlem en Langeweg. Zo nodig bied ik ambulante zorg aan.