We kunnen er bijna niet meer omheen. De zorgkosten stijgen de pan uit en daar is geen ontkomen aan, maar is dat wel zo? Zelf kijk ik daar heel anders tegenaan. Dat het op deze manier totaal de verkeerde kant op gaat, laat ook het met de dag groeiende aantal chronisch zieken wel zien. Het is tegenwoordig bijna bijzonder als je geen medicatie slikt en wel lekker in je vel zit.  

Maar HALLO, dat is dus alles behalve normaal. Het kan ook anders, en dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Nu gaan mensen voornamelijk naar de huisarts wanneer ze een klacht hebben. Dat herken je misschien zelf ook wel. Deze geeft je een pilletje of stuurt je door naar een specialist. Hoe vaak heeft dit je echt geholpen? Als de klacht al wegging, was het dan niet een kwestie van tijd dat er weer klachten kwamen? Het probleem is namelijk dat er alleen symptoomgericht gewerkt wordt, maar dat is bij de meeste klachten niet voldoende.

Niet de oplossing

Wanneer in onze auto een waarschuwingslampje gaat branden, is ook dat een symptoom dat er ergens iets niet lekker loopt. Een onderdeel heeft dus iets nodig. Als de monteur alleen het lampje eruit zou halen en je daar de rekening voor presenteert, zou je boos worden. Want dat is natuurlijk niet de oplossing. Toch gek dat wanneer een arts eigenlijk hetzelfde doet met een symptoom, we dit heel normaal schijnen te vinden.

anders

Hoe kan het dan anders?

We zijn met z’n allen zover van de natuur verwijderd geraakt, dat het een logisch gevolg is dat we steeds zieker worden. Door een klacht als een aanwijzing te zien dat er ergens iets niet lekker loopt in je fysieke, mentale of emotionele gezondheid en daar iets aan te doen, zo kan je echt genezen. Wanneer je de achterliggende oorzaak van je klacht negeert, is elk pilletje, behandeling of wat dan ook slechts een doekje voor het bloeden.

Zo moeilijk is het dus niet. Het is alleen een andere kijk dan je gewend bent. Ik zal zeker niet zeggen dat de misschien nodige veranderingen aanbrengen niet lastig kan zijn, maar niets is onmogelijk! Hoeveel is jouw gezondheid je waard? Geloof je in dit systeem wat al jaren uit zijn voegen barst of ben je bereid zelf aan de slag te gaan? Dat hoeft natuurlijk niet alleen. Als natuurgeneeskundig therapeut kan ik je daarin heel goed ondersteunen. Samen kijken we waar jouw klacht(en) vandaan komen en hoe we jouw zelfgenezend vermogen opnieuw kunnen activeren. Er is zoveel mogelijk. Je hoeft alleen maar te weten hoe. 

Voeding i.p.v. vulling

Nieuwsgierig geworden hoe ook jij een echte verandering kan maken? Een betere wereld, begin bij jezelf. Gezonder leven kan echt heel leuk zijn en ook dan kun je de lekkerste dingen eten. De allereerste stap is zorgen dat je goede dingen in huis haalt. Veel van alle producten die er genuttigd worden staan mijlenver af van hoe Moeder Natuur het bedoeld heeft en zijn eerder vulling dan voeding. Ons lichaam in zo ingenieus dat je dit best een tijdje vol kunt houden, maar uiteindelijk is het wachten tot je klachten krijgt.

Zelf haal ik wekelijks mijn producten bij Herenboeren. Dit is een prachtig landelijk initiatief waar er op een duurzame en eerlijke manier voedsel geproduceerd wordt. Op deze manier eet ik (h)eerlijk en verantwoord en altijd seizoensgroenten. Tevens krijg je fruit en is er de mogelijkheid om vlees af te nemen. Wellicht dat ook jij op deze manier al een hele belangrijke eerste stap kunt zetten. Misschien eet je al biologisch, maar dat is toch lang niet zo schoon als je zou verwachten helaas. Kijk maar eens op de site of er een Herenboerderij bij jou in de buurt zit en wat het allemaal inhoudt.

Jij blij, ik ook blij

Je kunt preventief veel doen om klachten te voorkomen en zorgen dat je nog gezonder en energieker wordt. Een van die dingen is echt doen wat je blij maakt en wat je voldoening geeft. Waar ik heel blij van word, is om jou te ondersteunen. Zowel preventief, maar ook als je al klachten hebt en jij je daarna veel beter voelt. Dit is mijn manier om de wereld een beetje beter te maken. Ik laat je zien waar jezelf allemaal toe in staat bent en hoe je dit in kunt zetten.

Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met mij op.

Vriendelijke groet,
Bonny Carton

06-10089836

Volg je Top2toe4you nog niet? Schrijf je dan hier in en blijf op de hoogte van alle gezondheidsbevorderende tips.

Van Top tot Teen Natuurlijk in Balans