In de afgelopen blogs heb ik vooral benoemd wat wij zelf met ons eten en gedachten kunnen doen. In huis zijn er echter ook tal van dingen te doen om op natuurlijke wijze gezond te blijven. Een daarvan is het werken met antivirale oliën. Daar gaat o.a. de 5e blog over. Natuurlijk moeten alle reeds genoemde voorschriften van het RIVM* in acht genomen worden, MAAR er is nog veel meer wat wij zelf kunnen doen om ons optimaal te beschermen tegen welk virus dan ook. Maar hoe doe je dat?

Wanneer we in aanraking komen met een virus, verspreidt dat zich door de lucht tijdens het uitademen. Een ander kan dit weer inademen. Door antivirale* oliën te gebruiken worden deze vernietigd. Over het coronavirus is natuurlijk nog veel onbekend. Het is echter wel bewezen dat binnen 15 minuten alle ‘gewone’ virussen in de lucht vernietigd zijn. Moeite waard om te proberen, dacht ik zo! Buiten dat het de lucht zuivert, ruikt het ook nog eens heerlijk. 🙂

Het hele idee voor het schrijven van een blog kwam voort uit dit onderwerp. Na de eerste geluiden van een coronabesmetting in Nederland, ging hier in huis de aromabrander aan. Deze brand nu nog steeds!
Hierin zitten antivirale etherische oliën om de lucht virusvrij te houden.
^Het is belangrijk om 100% etherische oliën* te gebruiken.

Welke oliën

Er zijn meerdere opties, maar ik gebruik Eucalyptus en Tea tree continu. Deze 2 oliën zijn bij uitstek geschikt om de lucht te zuiveren, mede door:
– De antivirale werking
– Ontsmettende werking
– Desinfecterende werking
– Ontstekingsremmende werking
– Weerstandversterkende werking
– Werkt positief in op de luchtwegen

Wanneer je iets opgelopen hebt, moet een virus zich eerst vermenigvuldigen voordat je er last van krijgt. Doordat jijzelf ook de oliën inademt, heeft het ook inwendig deze werkingen. Het wordt dus al vernietigd voordat het klachten geeft in het lichaam.
^Ervan uitgaande dat dit virus net zo reageert als een ander virus dat doet!

Zelf doe ik er ook nog Pepermuntolie bij. Dit is ook o.a. een antivirale, ontstekingsremmende olie, maar met ook een concentratieverhogende werking. Dit helpt mij om achter de computer scherp te blijven. Een goed alternatief zou Lavendelolie zijn. Naast de antivirale en ontstekingsremmende werking is het rustgevend. Dit is nu met alle kids in huis misschien wel prettig. Mocht de hele situatie je hoofdpijn geven, gaat Lavendel die ook nog eens tegen. Tevens worden eventuele depressieve gevoelens verminderd.

Hoe te gebruiken?

Hiervoor zijn meerdere opties. De oliën kun je in een aromabrander doen. Deze wordt dan verwarmd met een waxinelichtje en moet dus om de paar uur verwisseld worden. Hier ben ikzelf mee begonnen. Omdat het hier dus continu brandt, ben ik overgegaan op een diffuser. Nu wordt er continu water, met daarin de etherische olie, verneveld. Het voordeel is dat ik er nu geen omkijken meer naar heb, deze is elektrisch. Het geeft ook een mooie stoomdamp.

Een virus is dus iets wat zich o.a. via de lucht verplaatst. In de koude maanden is de luchtvochtigheid heel laag en vliegt zo’n virusdeeltje heel ver. Wanneer het warmer wordt is de luchtvochtigheid hoger. Een virus wordt door de hoge luchtvochtigheid tegengehouden en slaat als het ware tegen een muur van vochtdeeltjes. De verspreiding van een virus is om die reden in de zomer ook minder dan in de winter.

Het gebruik van etherische oliën heeft dus nog een voordeel! Bij zowel een aromabrander, als bij een diffuser wordt er water verdampt en wordt de luchtvochtigheid verhoogd. Misschien ken je de bakjes aan de radiator nog wel. Deze hebben het zelfde effect. Natuurlijk kun je hier ook wat etherische olie toevoegen, maar vul ze in ieder geval met water. Ook op kantoor of in een winkel verlaag je zo de kans op besmetting. De virusdeeltjes komen simpel gezegd gewoon niet zo ver.

Zelf werk ik graag met etherische oliën. Ook in mijn praktijk maak ik hier gebruik van. Daar heb ik vooralsnog weinig aandacht aan besteed op de site. Nu weet je dat je hiervoor dus ook bij Top2toe4you terecht kunt. Helaas is dit in de praktijk nu niet mogelijk. Wanneer je hier later alsnog van wilt genieten, of vragen over hebt. Laat het mij weten*.

Van Top tot Teen in Balans

Als je mijn blogs nog niet volgt, schrijf je dan hier in*.

Wanneer je het interessant vindt, deel deze blog*! 🙂

* Klik op de gekleurde linkjes voor meer info of acties.