Steeds meer afvalstoffen in je lichaam

Door de steeds grotere toestroom van afvalstoffen kan het lichaam al de niet-lichaamseigen stoffen niet meer goed verwerken en gaat deze ergens opslaan om deze in een minder vervuilende periode alsnog te gaan verwerken. Helaas komt die minder vervuilende periode vaak niet en wordt het lichaam gedwongen om alleen maar meer onverwerkte afvalstoffen/gifstoffen op te slaan. Dit met uiteindelijk ziekte tot gevolg.

Opslagplaatsen

De eerste plekken waar het lichaam dit soort afvalstoffen opslaat, zijn met name in het bindweefsel en de gewrichten. Hierdoor ervaren mensen stijve spieren bij het opstaan en zullen later ook gedurende de dag last van bijvoorbeeld een stijve nek hebben. Als deze plekken ‘vol’ zijn zal het lichaam een andere plek moeten zoeken, zoals de organen waar het lichaam niet geheel van afhankelijk is, de secundaire organen. Mensen krijgen bijvoorbeeld galbulten, obstipatie, nierstenen of levervlekken.

Deze reacties zijn nog wel te behandelen, maar naar de onderliggende oorzaak hiervan wordt vaak niet gekeken en het lichaam raakt verder en verder uit balans. Wanneer ook dit niet meer toereikend is worden de afvalstoffen in de primaire organen opgeslagen en er ontstaan chronische ziektes met alle gevolgen van dien. Door deze symptomen te herkennen en hier vroegtijdig op in te spelen kan veel leed voorkomen worden, maar ook veel al bestaande klachten en ziektes kunnen hierdoor verminderd worden en zelfs verdwijnen.

Klachten hebben een oorzaak

Het lichaam is een zeer goed werkende machine, die ik hier voor het gemak even met een auto vergelijk. Als er op het dashboard een waarschuwingslampje gaat branden en je zorgt er alleen voor dat het lampje uitgaat, zonder naar de achterliggende oorzaak van dit lampje te kijken, zal dit weinig uithalen. Even lijkt het misschien alsof de auto het weer prima doet, maar deze zal er spoedig voor zorgen dat hetzelfde lampje of misschien een ander waarschuwingslampje gaat branden. Als ook deze alleen ‘verholpen’ wordt, zal de auto het op een gegeven moment niet meer doen.

Met andere woorden, wanneer een klacht zich in het lichaam manifesteert en je zorgt er alleen voor dat deze klacht onderdrukt wordt, door het nemen van bijvoorbeeld een pijnstiller of dat de klacht verholpen wordt door wat voor behandeling dan ook, maar er wordt niet gekeken naar de oorzaak van het ontstaan van deze klacht, zal deze spoedig weer terugkomen of ergens anders in het lichaam zal zich een nieuwe klacht ontwikkelen.

Eerst detoxen, daarna leefstijl aanpassen

Het aanpassen van het voedings- en leefpatroon is een super mooie ontwikkeling. Alleen als het lichaam niet eerst ontgift wordt, is het dweilen met de kraan open. Ook hier weer een autovoorbeeld; Als je de auto een beurt geeft, maar hierbij de nieuwe motorolie bij de oude gooit en ook het oliefilter niet vervangt, kun je op je vingers nagaan dat dit weinig resultaat zal hebben. Zo is het bij het lichaam ook. Je kunt er wel de meest gezonde en vaak dure producten in stoppen, maar als niet eerst de afvalstoffen verwijderd worden, zal dit allemaal weinig uithalen.

Neem vandaag nog contact met mij op om de mogelijkheden voor jouw detoxprogramma te bespreken.