Hoe werkt voetreflex?

Het hele lichaam, tot in het kleinste detail, is terug te vinden in de handen, oren en het duidelijkst in de voeten. Voetreflex maakt gebruik van de reflexzones die zich in de voeten bevinden. Deze reflexzones staan allen in verbinding met een orgaan of systeem elders in het lichaam. Door stimulatie van deze punten, door middel van massage, wordt het desbetreffende orgaan of systeem gestimuleerd zijn werking te verbeteren. Zo wordt bijvoorbeeld een te hard werkende schildklier geremd, maar een trage schildklier juist aangespoord. Een acute hernia kan niet op de rug gemasseerd worden, maar wel op het wervelkolomgebied, wat ook in de voet terug te vinden is.

Onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar samen zullen we ook kijken naar de onderliggende oorzaak van de desbetreffende klacht of klachten. Als we dit niet zouden doen, dan is het een kwestie van tijd tot de klacht terugkomt of dat zich ergens anders in het lichaam een nieuwe klacht openbaart. Dit proces zal net zo lang doorgaan totdat de persoon in kwestie inziet wat het lichaam wil ‘vertellen’ met de klacht. Waar de balans verstoord is geraakt, krijgt een klacht de mogelijkheid zich te openbaren. Een lichaam dat in balans is, is namelijk klachtenvrij en tot veel meer in staat dan dat we zelf vaak denken.

Levensstijl aanpassen

Tijdens de behandelingen gaan we samen ook kijken met welke, vaak maar kleine, aanpassingen in de levensstijl of het voedingspatroon de klachten tegengegaan kunnen worden. Wat bijdraagt aan het terug in balans brengen van lichaam en geest.